IDENTITĂŢI REDESCOPERITE

Un obiect pe săptămână


„Un obiect pe săptămână” este o campanie de promovare şi sporire a colecţiilor Centrului de Studii Medievale şi Moderne. Totodată este o modalitate de a atrage atenţia asupra importanţei protejării patrimoniului mobil care nu se rezumă doar exponatele din muzee şi colecţii publice, ci include orice obiect cu încărcătură documentară, istorică sau artistică care poate fi găsit în casa sau gospodăria oricui. Multe astfel de obiecte sunt uitate sau distruse, pierzându-se astfel posibilitatea de a iniţia, completa sau finaliza cercetări, de a pregăti specialişti care să lucreze în domeniul managementului patrimoniului. 

3Re - Restaurare, Revitalizare, Reutilizare


Proiectul pilot „3Re - Restaurare, Revitalizare, Reutilizare” constituie debutul programului „Felmer – iniţiativă urbană pentru dezvoltare rurală” şi are scopul de a construi infrastructura primară necesară aplicării acestuia. Simplu spus, „3Re” presupune restaurarea, modernizarea, utilarea şi reutilizarea fostei case parohiale evanghelice pentru a găzdui sediile CSMM şi CCDR.

Totodată, proiectul implică efectuarea unei serii de intervenţii urgente de salvare şi conservare a fostei şcoli evanghelice, a fostei primării şi a fortificaţiei bisericii evanghelice din satul Felmer, comuna Şoarş, judeţul Braşov.