IDENTITĂŢI REDESCOPERITE

Școala de vară REconstruct 1.0

5 – 14 august 2019

Felmer nr. 268, la baza Renascendis


Vrei să urmezi o carieră în arhitectură? Ai vrea să afli cu ce se ocupă restaurarea? Ideea de a deprinde un meșteșug ți se pare atrăgătoare? Ești interesat de construcțiile sustenabile? Sau poate vrei doar să afli cum se construiau casele din lemn ale stră-străbunicilor?

Oricare dintre variantele de mai sus ți se potrivește vei găsi răspunsul la școala de vară REconstruct 1.0.

Ce vom face, mai exact? Vom lua o căsuță tradițională de lemn din Țara Făgărașului, o vom documenta complet, îi vom numerota componentele, o vom dezmembra și muta la Felmer. Aici îi vom construi o fundație nouă și încet-încet o vom reconstrui și restaura. Vei avea ocazia să înveți și să experimentezi o multitudine de meșteșuguri tradiționale: zidărie, dulgherie și tâmplărie, vei putea participa la refacerea unui acoperiș cu țiglă veche și la realizarea de tencuieli pe bază de pământ galben și bălegar. Pe scurt, vei avea ocazia de a trece prin multe din etapele prin care treceau stră-străbunicii atunci când își construiau o casă.

De ce vei avea nevoie? Nu de foarte multe. Cazarea și mesele le vom asigura noi, la baza Renascendis. La fel și uneltele, utilajele și echipamentul de protecție. Tu va trebui să îți aduci un sac de dormit, pantaloni lungi și ghete bune de lucru.

Poți să te înscrii până pe data de 30 iunie. Tot ce trebuie să faci este să descarci și să completezi formularul de
AICI. Apoi îl fotografiezi sau scanezi și ni-l trimiți la contact@renascendis.org. Noi te vom anunța dacă ai fost selectat până pa 5 iulie.

Nu trebuie să uiți: dacă ai sub 18 ani va trebui să te asiguri că ai acordul părinților înainte de a te înscrie. În cazul în care vei fi selectat pentru a participa la școala de vară, îți vom trimite un formular de acord pe care părinții vor trebui să-l semneze.


Proiect finanțat prin Fondul Științescu Țara Făgărașului